YPG-sympathisanten vallen Turkse winkel aan in Nürenberg, Duitsland

 

In de Zuid-Duitse stad Nürenberg vielen op zaterdag enkele sympathisanten van de PKK en de Syrische Volksbeschermingseenheden (YPG) een Turkse supermarkt aan.

Honderden YPG-sympathisanten die op straat kwamen om te “protesteren” tegen extreemrechts bestormden de Za-Ra-supermarkt.

Daarbij geraakte volgens de lokale nieuwswebsite Nordbayern.de een werknemer gewond. “Een van hen had een baseballknuppel en sloeg mijn neef daarmee op het hoofd”, aldus Nart Fatih, uitbater van de supermarkt. De YPG-terreursympathisanten sloegen etalageruiten in en vernietigden fruit en groenten die uitgestald waren. De politie moest ter plaatse komen en de aanvallers weg jagen. De man met de baseballknuppel zou gevlucht zijn. De neef van de uitbater werd naar het ziekenhuis gebracht. Na de tussenkomst van de politie werd de uitbater nog een tijdje uitgescholden, maar uiteindelijk trok de protestmars verder.

 

De politie kondigde aan een onderzoek te starten naar de rellen tijdens het protest. Voordat de Turkse winkel aangevallen werd, gooiden YPG/PKK-terreursympathisanten ook stenen naar politieagenten. Daarbij raakte een agent gewond aan zijn hand. De YPG-sympathisanten protesteerden tegen de Turkse operatie Vredesbron en kwamen de Duitse straten op met symbolen van de terroristische groepering.

Noorden bevrijden van Daesh en YPG

Op 9 oktober rond 16u lanceerde het Turkse leger de operatie, de derde operatie over de Grens in Syrië waarmee Turkije het Noorden van Syrië wil bevrijden van Daesh en van de YPG, de Syrische tak van de terroristische PKK.

Zelfverdediging

Met de Turkse operaties handelt het land uit zelfverdediging volgens internationaal recht en eerdere resoluties van de VN-veiligheidsraad. Het land hoopt een veilige zone te creëren ten Oosten van de Eufraat waardoor Syrische vluchtelingen veilig terug naar huis kunnen. Het gebied staat nu nog onder controle van de door de VS gesteunde Syrische Democratische strijdkrachten (SDF), waar de YPG-terroristen het belangrijkste deel van uit maken.

De PKK, een groep die in Turkije, de VS en de Europese unie bekend staat als terroristische organisatie, voert al meer dan 30 jaar een terreurcampagne. Daarbij kwamen al meer dan 40.000 mensen om het leven, ook vrouwen, kinderen en baby’s.

Bron: Sabah