Er is een onderzoek gestart naar de vers verkozen CHP-provincieraadsvoorzitter van Istanbul, Canan Kaftancıoğlu, voor het verspreiden van terroristische propaganda.

Het onderzoek werd gestart naar aanleiding van een aantal berichten die Kaftancıoğlu in het verleden op social media heeft geplaatst. Hiermee werd naar verluidt propaganda gevoerd voor de terroristische Koerdische Arbeiderspartij (PKK) en voor het marxistisch-leninistisch Revolutionair Volksbevrijdingsleger (DHKP-C). Ze wordt er ook van beschuldigd “de president te hebben beledigd” en “de Turkse staat te hebben vernederd”.

Ontkenning en veroordeling

Kaftancıoğlu ontkende alle beschuldigingen en zei dat ze altijd fel tegen terrorisme is geweest. “Ik ben een dokter en moeder. Ik heb mijn leven toegewijd aan de strijd voor mensenrechten en heb terrorisme en terroristische organisaties altijd al veroordeeld,” schreef ze op Twitter.

Canan Kaftancıoğlu werd op zondag 14 januari verkozen tot provincieraadvoorzitter van de CHP in Istanbul en werd daarmee de eerste vrouwelijke provincieraadsvoorzitter in de geschiedenis van Turkije. Ze versloeg provincieraadslid Cemal Canpolat met een verschil van 3 stemmen.

Hurriyet