Murat Karayılan, de huidige leider van terreurorganisatie PKK, heeft het volk aangemaand om te stemmen voor de pro-PKK partij HDP. Volgens hem is dit de enige weg naar een “meer democratisch” Turkije. Karayılan benadrukte in een interview met het nieuwsagentschap (ANF) van de terroristische organisatie, dat de HDP de kiesdrempel van 10 procent zeker moet halen.

“Als HDP er niet in slaagt om de drempel te overschrijden, zal het Koerdische volk niet worden vertegenwoordigd in het parlement. Erdogan zal hiervan profiteren om zijn dictatuur te versterken,” klonk het.

“In dit politiek klimaat zou niemand mogen twijfelen over welke partij hij of zij zal kiezen,” zo voegde Karayılan dreigend toe.

De terreurleider zei op het einde van het interview dat de AK-Partij er alles aan zal doen om de verkiezingen te manipuleren zodat de HDP onder de kiesdrempel van 10 procent blijft.

Karayılan, geboren in 1954, is de huidige leider van de PKK, een terreurorganisatie die op de terreurlijst staat van de VS, het Verenigd Koninkrijk, Australië, Duitsland, de EU en de NAVO. Karayılan heeft de leiding overgenomen nadat de oprichter van de organisatie, Abdullah Öcalan, in 1999 gevangen werd genomen.

De terreurcampagne van de PKK heeft in de afgelopen 30 jaar meer dan 40.000 levens geëist waaronder vrouwen en kinderen.

Sabah