De controversiële Turkse tv-dominee Adnan Oktar heeft aan de Turkse politie verteld dat hij gelooft dat “een bikini hetzelfde voorstelt als een islamitische sluier”. Politie van Istanboel arresteerde Oktar op 19 juli op basis van meerdere criminele aantijgingen.

Abdulkadir Selvi, een columnist bij de Turkse krant Hürriyet, publiceerde in een artikel op 23 juli meerdere quote’s die Oktar had gebruikt in zijn verdediging. Daarin ontkende de controversiële televisiepredikant de tientallen criminele beschuldigingen tegen hem, en benadrukte de columnist de unieke interpretatie door Oktar en zijn volgelingen van de Koran.

Bikini is geldig als een sluier

‘Een bikini is geldig als een islamitische sluier, want het schermt de plaatsen af die afgeschermd moeten worden. Zo staat het in de Koran’, zei Adnan Oktar vermoedelijk tegen de Turkse politie.

De 62-jarige Oktar beweerde ook dat de Islam enkel wijn als een alcoholische drank verbied. Vodka, whisky en alle andere alcoholische consumpties zouden volgens hem toegestaan zijn.

De Turkse politie heeft op 11 juli de islamitische televisiepredikant Adnan Oktar aangehouden, samen met 234 van zijn volgelingen, voor vermoede misdaden als bendevorming, seksueel misbruik, fraude en chantage. In totaal beschuldigde het Openbaar Ministerie in Istanboel Oktar van meer dan dertig misdrijven.

Ontkende alle beschuldigingen

De zogenaamde islamitische televisiepredikant ontkende alle beschuldigingen en beweert dat zijn arrestatie een complottheorie is, opgesteld door de Britse overheid.

In 2006 schreef Adnan Oktar, onder zijn schrijversnaam Harun Yahya, een serie van boeken genaamd ‘The Atlas of Creation’. Hierin promoot hij het creationisme en beweert hij dat de evolutietheorie van Charles Darwin de oorsprong is van wereldwijd terrorisme.

M.S.

Hurriyet