Links: De waanzin van de gifgasaanval in één beeld: een Syriër houdt zijn dode tweeling van negen maanden oud vast. | Rechts: De Syrische vader en Turks president Erdogan

De Syrische vader die zijn tweeling verloor in de chemische gasaanval op 7 april in Idlib, heeft Turkije en president Recep Tayyip Erdoğan zijn ‘enige hoop’ genoemd.

De negen maanden oude tweeling, Aya en Ahmed, van de 29-jarige Abdulhamid al-Youssef zijn het zoveelste pijnlijke gevolg van de burgeroorlog die ondertussen al 6 jaar woedt in Syrië. De aanval met chemische wapens gebeurde in de noordwestelijke stad van Khan Shaykhun, waarbij 100 mensen omkwamen en 500 gewond geraakten.

De waanzin van de gifgasaanval in één beeld: een Syriër houdt zijn dode tweeling van negen maanden oud vast.

Abdulhamid leed een immens verlies, naast zijn tweeling, verloor hij zijn vrouw en 13 andere familieleden.

Huiveringwekkende beelden waar hij zijn dode kinderen vasthoudt en afscheid van hen neemt, laten nogmaals het ware gezicht zien van de Syrische burgeroorlog. Na het merendeel van zijn familie verloren te hebben, vertrok Abdulhamid naar Turkije, dit op persoonlijke uitnodiging van Erdoğan.

“Onze enige hoop is onze broeder Recep Tayyip Erdoğan”, verklaarde Abdulhamid. Abdulhamid hoopt nu dat de beelden die de wereld rondgaan, het collectief bewustzijn zal aanwakkeren over het Syrische conflict.

Hurriyet