Rabia Hamurcu (29)

Waar is de 29-jarige Rabia Hamurcu? En wie dumpte haar wagen in het Albertkanaal in Hasselt?

Vragen waar onderzoekers zich al 48 uur over buigen, maar ze tot nu toe nog niet meteen een antwoord op vinden. De zoekactie werd gisterenavond stop gezet en is vandaag nog niet hervat.

Kennissen en familieleden van de vermiste Rabia leven hebben al 48 uur niets vernomen. Eergisteren werd de wagen van Rabia door twee onbekende mannen in het Albertkanaal in Hasselt geduwd. Sindsdien ontbreekt elk spoor.

De verdwijning van de 29-jarige Rabia uit Genk roept nog steeds meer vragen op. Feit is dat twee mannen haar wagen zondag in het kanaal geduwd hebben. Die werd al snel door de politie uit het water gehaald, maar er bleek niemand in te zitten.

Rabia Hamurcu (29) is sindsdien echter spoorloos verdwenen. Volgens de familieleden en kennissen van haar man vertrok ze zondag met de wagen om een geschenkje af te geven.

Rabia Hamurcu is al sinds het weekend vermist

Voor de familie van de 29-jarige Rabia Hamurcu begint de onzekerheid na 48 uur erg zwaar te wegen. Haar mama, twee zussen en één broer wonen in Turkije.

“We hebben vele vragen, maar helaas geen antwoorden. Wij hebben het volste vertrouwen in de Belgische politie, maar we horen helemaal niets. Zo weten we ook niet of er bijvoorbeeld camerabeelden onderzocht worden. Zijn daar dan geen camera’s?”, aldus een familielid dat in Limburg woont

Teken van leven

De familie hoopt nu snel op een teken van leven. “We vragen ons vooral af of ze zelf met haar wagen tot aan het kanaal gereden is”, aldus de familie.

“Als dat zo is, dan leeft ze wellicht nog. Misschien is ze vertrokken met één van die mannen. Het maakt voor ons niet uit, als ze maar leeft.”

De 31-jarige echtgenoot van de vermiste Rabia werd gisteren ondervraagd door de politie. Of hij zal worden voorgeleid bij de onderzoeksrechter, was niet duidelijk.

Sonarboot

Vandaag heeft de Cel Vermiste Personen het Albertkanaal afgespeurd met een sonarboot. De vrouw is nog altijd niet gevonden. Omdat er veel onduidelijkheid is over de juiste omstandigheden, is er een onderzoeksrechter in Tongeren gevorderd. Die onderzoekt of het om een moordzaak gaat.

Intussen is het onderzoek in handen van de Limburgse federale gerechtelijke politie in samenwerking met de zones Carma en Limburg Regio Hoofdstad.

Bron: BNM