De Turkse autoriteiten hebben vorige week laten weten dat er opnieuw 10 terroristen werden geneutraliseerd tijdens antiterreur-operaties in Noord-Irak en Oost-Turkije.

Minstens 6 PKK-terroristen werden geneutraliseerd als onderdeel van een lopende anti-terreuroperatie in Noord-Irak. Het Turkse Ministerie van de Defensie heeft woensdag meegedeeld dat de teller al op 40 staat, sinds de militaire operatie van start is gegaan.

De Turkse Strijdkrachten lanceerden Operatie Klauw op maandag 27 mei om Noord-Irak en Oost-Turkije te zuiveren van PKK-terreur.

Het ministerie voegde toe dat er ook 2 terroristen werden uitgeschakeld in de Zap-regio en 2 in de oostelijke provincie Ağrı.

Intussen heeft minister van Defensie Hulusi Akar een bezoek gebracht aan de basis Büyüktopraklı, gelegen in het Derecik-district van de zuidwestelijke provincie Hakkari.

De basis die zich op een hoogte van 2.400 meter bevindt, ligt het dichtst bij het operatiegebied in het Noord-Iraakse Hakur.

Akar werd geïnformeerd over de militaire operaties en wisselde felicitaties uit met soldaten en commandanten ter gelegenheid van het Islamitisch Suikerfeest, ook bekend als de Eid al-Fitr.

Akar beloofde alle PKK-schuilplaatsen te vernietigen en de regio te ontruimen van terroristen.

De gevechten van zaterdag in het Aralık-district van de oostelijke provincie Iğdır, hebben het leven gekost aan drie Turkse soldaten. Vier anderen raakten gewond.

In Doğubeyazıt werd een Turkse arbeider gedood door een bermbom die vermoedelijk werd geplaatst door PKK-terroristen.

De PKK wordt beschouwd als een terroristische organisatie door Turkije, de VS en de EU. Ze voert al meer dan 30 jaar lang een terroristische strijd tegen Turkije. Daarbij vielen al zo’n 40.000 slachtoffers, waaronder ook vrouwen en kinderen.

Sabah

O.A. ✔