Aan het medisch centrum van het Limburgse Beringen komt een extra container voor COVID-testen, voor vakantiegangers die terugkeren uit Turkije, dat schrijven Belgische media.

Volgens het Turkse consulaat in Antwerpen reisden begin juli al meer dan 45.000 Belgische Turken af naar het land. Belgen die terugkeren uit Turkije moeten verplicht in quarantaine en moeten naar de huisarts voor een COVID-test.

“Diegene die uit een rode zone terugkeren, moeten worden getest. Aangezien wij in het Limburgse Beringen veel inwoners hebben die zullen terugkeren uit Turkije of andere rode-zone-landen, hebben we samen met de huisartsenpost bekeken hoe we dit zo goed mogelijk kunnen organiseren”, aldus plaatsvervangend burgemeester Jean Vanhees (CD&V).

Daarom komt er nu dus een extra container aan de triagepost, waar vakantiegangers uit acht gemeenten terecht zullen kunnen.

“Bedoeling is dat reizigers die terugkeren uit vakantie in een niet-groene zone vanaf vrijdag hier een coronatest afleggen”, zegt Vanhees.

Duitsland

Vakantiegangers uit COVID-risicogebieden moeten zich bij terugkeer in Duitsland verplicht laten testen op het longvirus. Dat maakte de Duitse federale minister van Volksgezondheid Jens Spahn (CDU) bekend.

Met de stap wil het land een nieuwe golf besmettingen voorkomen. Reizigers kunnen zich bij terugkeer al enkele dagen vrijwillig laten testen op luchthavens.

Bij een negatief resultaat hoeven vakantiegangers die in risicolanden waren, niet veertien dagen verplicht in isolatie.

Duitsland beschouwt onder meer de Verenigde Staten, Turkije en Israël als risicovol.

Twitter