Foto: Wethouder Han de Jager

De Turkse gemeenschap in de gemeente Alphen aan den Rijn, een provincie in Zuid-Holland steunt het initiatief van de gemeente om gratis mondkapjes beschikbaar te stellen voor personen die onder de bijstandsnorm leven.

Nederlandse wethouder Han de Jager nam vorige week vrijdag zeshonderd mondkapjes in ontvangst die door Turks-Nederlandse vrijwilligers met de hand gemaakt zijn.

“Een mooi initiatief, hiermee levert de Turkse gemeenschap een mooie bijdrage aan de Alphense samenleving en aan het beperken van de verdere verspreiding van het coronavirus”, dat zegt de wethouder in een interview met de Nederlandse media.

De mondkapjes zijn bedoeld voor personen met een inkomen onder het bestaansminimum. Dit zijn burgers die bijvoorbeeld door persoonlijke omstandigheden, schuldenproblematiek, een terugvallend of een laag instabiel inkomen toch een lager inkomen hebben dan de bijstandsnorm.

Foto: Alphen aan den Rijn

Het gaat om stoffen niet-medische mondkapjes. Aangewezen organisaties gaan ervoor zorgen dat de mondkapjes bij de juiste personen terecht komen.

Bron: TT