Een vrouw met een kind op de internationale luchthaven van Antalya

Het aantal vakantieboekingen voor komende zomer loopt gestaag op, dat laat de Nederlandse Toeristenbond deze week weten.

Zeker na alle positieve mededelingen rondom een coronavaccin zien reisorganisaties de boekingen voor de zomervakantie oplopen.

Om de drempel nog lager te maken introduceert Corendon zogenaamde ‘voucherloze zomervakanties’. Bij annulering krijgen vakantiegangers binnen twee weken hun geld terug.

“We merken dat Nederlandse toeristen popelen om weer op vakantie te gaan. Ze hebben de pret nodig en willen zich kunnen verheugen op een toekomstige vakantie”, zegt Corendon-directeur Atilay Uslu.

Atilay Uslu

“We gaan er vanuit dat we volgend jaar weer op een normale manier op vakantie kunnen gaan en dat de vakantie weer in het teken kan staan van ontspanning.”

Ook de Nederlandse Toeristenbond ziet het aantal boekingen stijgen. “Direct na de persconferentie zagen we dat personen direct weer tickets kochten voor musea en pretparken”, vertelt ANWB-directeur Kaper.

Vakantie

Angela en Dominique Patuel kijken uit naar de mogelijkheid om volgend jaar op vakantie te gaan. Dominique werkt als ambulance chauffeur en heeft dus een erg zwaar jaar achter de rug.

“Ik heb erg veel patiënten en narigheid gezien”, vertelt hij aan de Nederlandse media. “We hebben het echt heel druk gehad, en nog steeds. Het is nog niet voorbij, maar we merken wel dat er een klein beetje licht aan de horizon is.”

En dus is het hoog tijd om na te denken over een mooie bestemming voor de zomervakantie. “We zijn twee keer eerder in Egypte geweest, daar vind ik het altijd heel erg leuk en mooi”, aldus Angela.

“Maar we kijken ook naar Griekenland en Turkije. Als er maar zon is.”

Griekenland en Turkije zijn volgens Corendon-directeur Uslu de populaire vakantiebestemmingen van volgend jaar. “Ze strijden een beetje om de nummer één en twee.”

Bron: NM