Meral Aksener, leidster van de IYI (Goede) Partij, heeft beloofd dat ze “de noodtoestand in Turkije zal opheffen de dag na de vervroegde verkiezingen.”

“De noodtoestand zal opgeheven worden de dag nadat ik verkozen ben,” zei Aksener tijdens een interview met de tv-zender Halk TV.

“Ik zal een betrouwbaar transportbedrijf vinden,” zei ze en legde haar doelstellingen uit die ze wil bereiken indien ze verkozen wordt. “Ik zal alle historische objecten terugbrengen die gebracht zijn naar het paleis vanuit het Cankaya Huis en die toebehoren aan deze natie en de staat,” zei de presidentskandidate.+

Wederopbouw

 “Dan zal de wederopbouw beginnen,” zei Aksener. De Turkse regerende partij AKP opende het presidentieel paleis Bestepe in Ankara wat werd gezien als een controversiële beslissing. Het historische paleis Cankaya werd overgedragen aan de premier. Dat wil Aksener veranderen.

Privatisering suikerfabrieken

Aksener beloofde ook dat ze de privatisering van Turkse suikerfabrieken zou annuleren. Dat is een andere controversiële kwestie die geleid heeft tot straatprotesten van fabrieksarbeiders sinds februari.

Hurriyet

T.A.