Libanese zakenlieden zijn een solidariteitscampagne gestart voor de Turkse lira, die onlangs terrein heeft verloren tegen de dollar te midden van een heleboel nieuwe Amerikaanse sancties.

Hani Hariri van de Libanese Rawwad Izci Vereniging zei in een gesprek met Anadolu Agency dat zijn associatie had besloten om een campagne te starten ter ondersteuning van de nationale munt van Turkije. Hariri sprak van een “aanval op de Turkse munteenheid”.

Solidariteit met het Turkse volk

“Door deze eenvoudige campagne tonen wij onze solidariteit met het Turkse volk tegen deze kunstmatige sancties van de V.S.,” haalde hij aan. Ahmad al-Taish, een Libanese zakenman die onlangs duizenden dollars in Turkse Lira heeft omgezet, zei het volgende: “We zijn verplicht om Turkije te steunen, een land dat het symbool is geworden van ontwikkeling en beschaving in de moslimwereld.”

Handelaren in de Libanese hoofdstad

Handelaren in de Libanese hoofdstad Beiroet zijn inmiddels een soortgelijke solidariteitscampagne gestart. Klanten die betalen met de Turkse lira krijgen korting op hun aankopen. De spanningen tussen Washington en Ankara hebben alles te maken met de Amerikaanse dominee Andrew Brunson die in Turkije vastzit op verdenking van terreurbanden.

Eerder heeft de Amerikaanse president Donald Trump de tarieven op de invoer van aluminium en staal uit Turkije verdubbeld.

Anadolu

O.A.