Het driedaagse koffiefestival van Ankara dat alle Turkse koffieliefhebbers samenbrengt, is afgelopen vrijdag van start gegaan.

Het evenement dat wordt georganiseerd door Dream Sales Machine, opende de deuren in het Bilkent winkelcomplex. Samen met andere liefhebbers kan je er genieten van tientallen soorten koffie.

“Het festival verwacht dit jaar duizenden koffieliefhebbers van over heel Turkije,” zei medeorganisator, Ilker Akar, in een interview met Anadolu Agency. Het motto van dit jaar, “de bron, de reis, de mensen”, beschrijft de reis van de koffieboon die begint in de plantage en eindigt in de koffietassen van de liefhebbers.

90 koffiesoorten

Akar zei dat het festival zo’n 90 koffiesoorten heeft voorzien en voegde toe dat het evenement een effectief platform is om klanten te matchen met bepaalde merken. De stijgende vraag naar koffie heeft ervoor gezorgd dat het evenement in de afgelopen vijf jaar werd uitgebreid van Istanbul naar Ankara.

“Op het koffiefestival van Ankara draait het niet alleen om koffie proeven. We willen ook gewoon dat de mensen een leuke dag kunnen doorbrengen,” aldus de medeoprichter. De organisatie kende in 2016 een opkomst van zo’n 8.500 koffie-fanaten. De editie van 2017 was met 15.000 bezoekers bijna dubbel zo succesvol.

Anadolu

O.A.