Toeriste in Alanya

De hotels in de badstad Antalya aan de Middellandse Zee maken zich klaar voor het toeristisch seizoen. De normalisatieperiode na de coronapandemie is ingezet.

Vorige week zei president Recep Tayyip Erdogan dat Turkije tussen mei en juli geleidelijk weer zal normaliseren.

Minister van Cultuur en Toerisme Mehmet Nuri Ersoy verwacht dat het toeristisch seizoen op gang zal komen na het Suikerfeest, op het einde van de islamitische heilige maand Ramadan, eind mei.

Vorige week stuurde het ministerie een omzendbrief om de hotels te informeren over de coronamaatregelen, zoals sociale afstand en hygiënevoorschriften.

Daarop begonnen de hotels hun faciliteiten (buffetten, stranden, lobby’s, zwembaden) te herorganiseren, om aan de regels van sociale afstand te voldoen.

De hotels plaatsten warmtecamera’s aan de ingang, om de lichaamstemperatuur van gasten en personeel te meten.

Ook zullen ze de bagage van de gasten systematisch ontsmetten gedurende het hele seizoen.

Er zullen geen buffetten meer zijn; het personeel zal de maaltijden aan tafel serveren.

Desserts, fruit en salade zal geserveerd worden in wegwerpborden. Op het strand en aan de zwembaden worden de zonnebedden op anderhalve meter afstand van elkaar geplaatst. Handdoeken zullen in een zak ter beschikking gesteld worden.

Ook de kamersleutels zullen ontsmet worden met ultraviolette lampen. In de lobby’s wordt met niet-herbruikbare pennen gewerkt.

Als een kamer vrijkomt, zal die 24 uur lang niet gebruikt worden. Er mag maar één persoon tegelijk in de liften, tenzij het om gezinnen gaat.

De afstandsbedieningen van televisie en airconditioning in de gastenkamers worden ook ontsmet. Alle textiel wordt warmer dan 70 graden gewassen.

Çağlar Bayrakçı is manager van het luxeresort Susesi. Alle hotels moeten de regels van het ministerie volgen, zegt hij in een interview met Anadolu Agency.

Er zullen minder gasten binnen mogen en er zal meer personeel nodig zijn, zegt hij.

“We verwachten dat we in juni, na het Suikerfeest, kunnen opstarten.”

Bron: Hürriyet

S.V.R.