Zo’n 416 ambtenaren die ervan verdacht werden van banden te hebben met FETÖ, de organisators van de mislukte coup, zijn vrijgelaten en zullen volgens een nieuw uitgevaardigd decreet terug in hun ambt geïnstalleerd worden.

Het decreet, dat voorzag in de aankondiging, werd op 29 maart gepubliceerd in de Officiële Gazette. Het decreteerde dat er 416 ambtenaren binnen de tien dagen terug in hun ambt gezet worden en dat alle sociale en financiële rechten die verloren zijn gegaan, terug worden hersteld.

FETÖ

De ambtenaren werden geschorst omdat zij ervan verdacht werden deel uit te maken van FETÖ. Onder de ambtenaren zijn er leden van het ministerie van Binnenlandse Zaken, Defensie, Gezondheid en Justitie, maar ook ambtenaren van de Turkse Strijdkrachten, het Directoraat Generaal van Veiligheid, Diyanet en andere staatsinstellingen.

De ambtenaren maakten deel uit van de duizenden ambtenaren die geschorst zijn over het hele land in de nasleep van de gefaalde coup van 15 juli 2016. Het vooronderzoek tegen de andere ambtenaren is nog volop bezig.

Hurriyet