Door aarde bedekte huizen in de centraal gelegen Turkse provincie Sivas zullen binnenkort deel gaan uitmaken van een vakantiedorp. Men hoopt hiermee nieuwe toeristen vanuit heel de wereld naar het gebied te lokken.

De Sivas gemeenschap is volop in de weer met de bouw van nieuwe vakantiehuizen. De huizen zijn gebaseerd op de Hobbit-huizen van de blockbuster “Lord of the Rings”. Er is heel wat interesse vanuit het buitenland voor het project.

De nieuwe Hobbit-huizen zijn volop in constructie. De 6 huidige Hobbit-huizen hadden enorm veel succes. Het duurde niet lang voor de vraag naar een verblijf in een van deze unieke Hobbit-huizen te groot werd voor het vakantiedorp. Gevolg: de beslissing er een paar nieuwe Hobbit-huizen bij te bouwen. Het vakantiedorp en de Hobbit-huizen trokken reeds toeristen vanuit heel wat Europese landen alsook toeristen vanuit Australië, China en Japan.

Ideaal voor grote families

De gebouwen bevinden zich in het picknickgebied van het park. De Hobbit-huizen hebben elk een terras en zijn ideaal voor grote families.

De slaapkamers bieden een zeer interessante aanblik op vlak van architectuur. Daarnaast heeft ieder huis een eigen keuken, woonkamer en een badkamer. De prijs per nacht bedraagt voorlopig 120 Turkse lire of 26,77 euro.

De burgemeester van Sivas, Sami Aydin, gaf aan dat de bouw van de nieuwe huizen, niet ver van de ingang van het Pasabahce picknickgebied, volop aan de gang is.

Na verschillende aanpassingen en arrangementen betreffende het omliggende landschap verwacht de burgemeester het gebied om te toveren in een betoverend schouwspel van natuur en bebouwing. Het Pasabahce gebied staat al langer bekend als een van de mooiste picknickplekken in de stad.

50 nieuwe Hobbit-huizen gepland

De burgemeester gaf eveneens aan dat de 70 vierkante meter huizen werden gebouwd met onder andere als doel het boosten van de toeristische sector en instroom in het gebied door het creëren van een uniek, afgelegen maar prachtig picknickgebied. Men wilde iets unieks creëren, geen typische toeristische attractie zoals er al zoveel bestaan.

Verhogen tot 50 huizen

De autoriteiten in Sivas willen het aantal Hobbit-huizen idealiter verhogen tot 50 huizen.

Aydin: “We merken dat er een enorm grote vraag is naar de huizen. We hadden deze grote vraag en dit succes alles behalve verwacht. We begonnen het project met als doel het populairder maken van onze stad. Door het enorme succes en de grote interesse van zowel Turkse toeristen als buitenlandse toeristen, voelen we ons enorm aangemoedigd het project verder uit te breiden en meer huizen te bouwen.”

Zelfs toeristen uit het Verre Oosten

“We lokken tegenwoordig zelfs toeristen vanuit het Verre Oosten. Daarnaast is er ook vraag vanuit Australië en Singapore. Ons doel is simpel: het volledig uitbouwen van een volwaardig vakantiedorp. We zijn eveneens van plan allerlei activiteiten te organiseren in het dorp en allerlei interessante concepten hieromtrent in elkaar te steken.”

“Ik denk dat er een goede kans is dat de meeste vakantiegangers deze plek zullen prefereren boven heel wat andere verblijfplaatsen door het simpele gegeven dat het zeer makkelijk bereikbaar is met het openbaar vervoer. Bovendien is het, door de kleine afstand naar het centrum van de stad, enorm goed gelegen. Ondanks alles ligt het midden in de natuur. Het park straalt zowel tijdens de dag als tijdens de nacht een verschillende soort schoonheid uit.”

Sabah