Deze beslissing geldt niet voor vrachtvervoer

Volgens een verklaring van het Turkse directoraat communicatie hebben de Turkse president Recep Tayyip Erdogan en zijn Azerbeidzjaanse collega Ilham Aliyev tijdens een telefoongesprek op zaterdag beslist dat alle passagiersvervoer over de weg en door de lucht tijdelijk niet meer mogelijk is tussen beide landen.

Vrachtvervoer is nog wel toegestaan. De maatregel is een poging om de verspreiding van het nieuwe coronavirus COVID-19 tegen te gaan.

Op dit moment zijn in Turkije 47 besmettingen met COVID-19 gemeld. De Turkse overheid nam eerder al verschillende maatregelen. Zo zijn scholen en universiteiten tijdelijk gesloten, werden openbare evenementen afgelast, buitenlandse bezoeken uitgesteld, en vinden sportwedstrijden achter gesloten deuren plaats.

In december werd het virus voor het eerst gemeld in de Chinese stad Wuhan. Sindsdien is het al in 129 landen en territoria opgedoken. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) zijn wereldwijd al meer dan 5.300 mensen aan het virus bezweken en geraakten officieel al meer dan 142.000 mensen besmet. Europa is op dit moment het nieuwe epicentrum van het virus. De grote meerderheid van de mensen die besmet geraakt, geneest wel.

K.L.

(Bron: Anadolu Agency)