Er is scherpe kritiek gekomen op de uitspraken van twee Franse dokters die op live tv suggereerden om corona-experimenten uit te voeren in Afrika.

Tijdens een liveshow, op het lokale kanaal LCI, presenteerde dokter Jean-Paul Mira het volgende voorstel: “als ik provocatief mag zijn, waarom voeren we deze studie dan niet uit in Afrika waar er geen maskers, verzorging en reanimatie beschikbaar is?”

De Franse dokter maakte de vergelijking met verscheidene aidsstudies, waarin men gebruik maakt van prostituees. De dokter voegde toe “dat deze personen veel in contact komen met de ziekte en er zich bovendien niet correct tegen beschermen.”

De andere dokter, genaamd Camille Locht, steunde het voorstel en zei “dat ze over een parallelle studie in Afrika nadenken die een soortgelijke benadering toepast zoals het BCG-vaccin tegen Tuberculose.”

“We denken er serieus over na,” zo bevestigde de dokter.

De pandemie, die zich verder blijft verspreiden, heeft tot op heden al aan duizenden mensen het leven gekost, ondanks uitgebreide maatregelen die ervoor hebben gezorgd dat ongeveer de helft van de wereldbevolking in een vorm van quarantaine is geplaatst.

Sinds het begin van de COVID-19 uitbraak, eind vorig jaar in China, heeft het virus wereldwijd al meer dan 1 miljoen personen geïnfecteerd, waaronder ruim 540.000 Europeanen. Daarnaast zijn er 51.000 dodelijke slachtoffers te betreuren. De crisis zet gezondheidssystemen wereldwijd zwaar onder druk. Dokters, verpleging en ander medisch personeel werken hierdoor in extreem moeilijke omstandigheden.

Daily Sabah

O.A.