Op basis van een aantal getuigenissen heeft onze redactie gisteren het volgende artikel gepubliceerd: Belgisch ziekenhuis vervangt ‘Turkse zender TRT’ door ‘FETÖ-kanaal’.

Vandaag ging een van onze redactieleden ook een kijkje nemen in het Sint-Franciscusziekenhuis te Heusden-Zolder. Ook onze reporter bevestigt het verhaal. “Als je met de afstandsbediening begint te zappen kom je de Turkse tv-zender TRT niet meer tegen”, zegt onze journalist.

“Wat je wel ziet is dat kanaal 40, waar vroeger de TRT stond, vervangen werd door kanaal MC, een Gulenistische tv-zender”, aldus onze reporter. “Als je eventjes naar de zender kijkt zie je als snel pro Fethullah Gulen nieuwsberichten verschijnen.”

Fethullah Gülen, die verblijft in de VS, wordt door Turkije verantwoordelijk gesteld voor de mislukte staatsgreep in 2016.

De redactie nam contact op met het ziekenhuis maar ze waren niet beschikbaar voor commentaar.

Oproep aan lezers

Het is tot nu toe niet duidelijk of het een geïsoleerd geval is of dat het bizarre incident ook plaatsvindt in andere ziekenhuizen in (Belgisch) Limburg of België. Daarom vragen we onze Belgische lezers om het zelf ook eens te controleren als ze op bezoek gaan naar iemand in het ziekenhuis.

Contact

Je kan ons altijd contacteren via het volgende emailadres: info@dejongeturken.com of je kan ons ook een PM sturen via Facebook!