Foto: Mesut Özil

Gunnersaurus, de clubmascotte van voetbalclub Arsenal, is gered. Hij was een van de slachtoffers van de besparingen die de Arsenal moest doorvoeren door Covid-19, maar de voetbalster Mesut Özil trekt nu zijn portefeuille open voor de mascotte. “Zolang ik hier speel, zal ik zijn loon betalen.”

Özil, die bij Arsenal 400.000 euro per week verdient maar door coach Mikel Arteta dit seizoen nog geen minuut speeltijd gegund werd, bood daarop maar aan zelf het loon van de dinosaurus uit te betalen.

“Ik was zo verdrietig dat Jerry Quy, onze beroemde en trouwe mascotte en deel van onze club ontslagen werd na 27 jaar. Daarom zou ik Arsenal graag willen vergoeden met zijn volledig loon zolang ik voor deze voetbalploeg speel.”

Dat zou nog ongeveer één jaar zijn, want volgend jaar, 2021, loopt het contract van de Duits-Turkse Mesut Özil af.

Het schrappen van de mascotte was voor veel Arsenal-fans even slikken, maar zeker voor Jerry Quy. Jerry kruipt al meer dan 25 jaar in het groene pak, maar zag zijn job plots verdwijnen. De fans van de club zetten een crowdfunding op, maar die is niet meer nodig.

Het ontslag van de Arsenal-mascotte maakte deel uit van een ontslagronde bij de club in de nasleep van de coronacrisis. Bij de fans heerste echter vooral onbegrip, zeker gezien het nieuws op dezelfde dag kwam als die waarop Arsenal onder meer vijftig miljoen betaalde om Thomas Partey over te nemen van Atlético Madrid.

Speler Mesut Özil kan wel wat centjes missen om Gunnersaurus te redden. “Ik vond het zo erg om te horen dat hij moest verdwijnen. Jerry Quy werd na 27 jaar aan de kant geschoven. Daarom wil ik zolang ik hier speel het loon van Jerry terugstorten aan de club. Zo kan hij de job waar hij van houdt blijven uitoefenen.”

Bron: TT