Foto: Recep Tayyip Erdoğan

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan krijgt medisch advies van een Israëlische arts, dat schrijven Israëlische media waaronder Hamodia en Ynetnews.

De arts werd geïdentificeerd als Prof. Itzhak Shapira, adjunct-directeur-generaal van het Sourasky Medisch Centrum in Tel Aviv, die erom bekend staat wereldleiders te adviseren over medische kwesties en behandelingen.

Aangezien Shapiro’s specialiteit cardiologie is, suggereert dit dat de Turkse leider aan hartproblemen lijdt. Het Sourasky Medisch Centrum en Shapira wilden geen commentaar geven op de zaak.

Echter, bronnen bekend met hun relatie zeiden dat ze “niet verbaasd zullen zijn als ze elkaar in Turkije ontmoeten.”

De arts in kwestie is Prof. Itzhak Shapira, adjunct-directeur-generaal van het Sourasky Medisch Centrum in Tel Aviv en toezichthouder op het medisch toerisme in het ziekenhuis. Shapira adviseert wereldleiders over medische zaken en behandelingen.

Speculaties over de gezondheid van de 68-jarige Turkse president hebben de laatste maanden de ronde gedaan nadat eind vorig jaar deze video’s van hem opdoken waarop hij wat onhandig liep tijdens een officiële bijeenkomst.

In een poging de geruchten over zijn gezondheid te ontzenuwen, deelde het communicatiebureau van Erdogan deze video van hem terwijl hij basketbal speelt.

Erdogan onderging in 2011 een laparoscopische maag-darmoperatie, maar er werd niet gemeld dat hij aan andere medische aandoeningen leed.

Ondertussen zei de Turkse president maandag dat zijn Israëlische ambtgenoot Isaac Herzog binnenkort naar Turkije zou kunnen reizen voor een officieel staatsbezoek. Het bureau van Herzog wilde geen commentaar geven.

In zijn toespraak tot verslaggevers opperde Erdogan het idee om een energieovereenkomst met Israël te sluiten, nadat de VS hun steun hadden ingetrokken voor het driepartijenproject EastMed, waarbij Israël, Griekenland en Cyprus betrokken zijn.

Bron: Israëlische media