De ambassadeur van Burundi in Turkije heeft gezegd dat ze scholen van de Gülenistische Terreurorganisatie (FETÖ) zullen overdragen aan de Turkse Maarif Stichting (TMV). De stichting neemt scholen in beheer die voorheen door de terroristische groep bestuurd werden en opent binnenkort een kantoor in het Oost-Afrikaanse land.

“In de nabije toekomst zal de Stichting Maarif vertegenwoordigd zijn in Burundi. We maken een goede kans om het exacte aantal scholen te weten te komen”, vertelde Joel Nkurabagaya, de ambassadeur van Burundi in Turkije, aan persbureau Anadolu, daarmee verwijzend naar de voorheen door FETÖ gerunde scholen.

Nkurabagaya zei dat ze hun werk voortzetten wat betreft het overdragen van voormalige FETÖ-scholen aan de stichting. In mei bracht een speciale Turkse presidentiële gezant een bezoek aan de president van Burundi om de zaak te bespreken. De stichting is opgericht na de coup van juli 2016 in Turkije met als doel om het bestuur van overzeese scholen die geassocieerd worden met FETO over te nemen. De stichting richt ook scholen en opleidingscentra op in het buitenland .

Sabah