Britse toeristen komen de laatste jaren graag naar de Turkse badplaatsen. Ze zijn dan ook van mening dat de Turkse coronamaatregelen ervoor zorgen dat ze ook dit jaar naar daar kunnen komen.

Steven Dawlo is een van de eerste Britten die na de coronacrisis aankwam in Turkije. Hij houdt van Muğla. Hij komt er 2 keer per jaar. Hij vindt Turkije op dit moment veiliger dan het Verenigd Koninkrijk.

Dat vertelde hij aan Anadolu Agency. Daar is Tommy Doffie het mee eens. Hij komt geregeld naar Turkije en is blij dat hij na lang wachten weer naar zijn favoriete plek, de Westelijke provincie Muğla, kon. Hij heeft zelfs een huis gekocht in het district Marmaris.

“Ik ben blij dat we weer naar Turkije kunnen. Ik voel me hier veiliger dan thuis.”

Ban Ryan Rices heeft ook een huis in Muğla, in het district Fethiye, waar hij meerdere keren per jaar te vinden is. Na een goede vlucht kan ook hij naar eigen zeggen genieten van de mooie Turkse natuur. Zijn vrouw en kinderen gaan altijd mee.

“Zolang we ons aan de regels houden, zullen we hier geen problemen krijgen. Wij appreciëren de Turkse coronamaatregelen. Alles wat ik over die maatregelen gelezen heb, heeft me positief geraakt. Je kan hier een veilige vakantie beleven.”

Foto: Britse toeristen komen aan op de luchthaven Milas-Bodrum, 17 juli 2020.

Zijn vrouw Mary bevestigd dat zij en de kinderen al 13 jaar met veel plezier naar Fethiye komen.

Mark Roberts is al voor de achtste keer in Muğla. Hij vindt dat de regels rond mondmaskers en sociale afstand in de provincie goed worden opgevolgd. Ook Gvant Wills komt 1 à 2 keer per jaar naar Muğla om er te genieten van de natuur.

“Tijdens deze crisis lijkt het veilig te zijn in Turkije. De Turken zijn ook heel gastvrij. Turkije is een mooi land met veel natuur en een rijke geschiedenis. Je kan hier met een gerust hart naartoe komen.”

Eerste chartervliegtuig uit het VK

Op 15 juli, na een onderbreking van 3 maanden, landde het eerste chartervliegtuig uit het VK in de mediterrane provincie Antalya. Aan boord waren 189 passagiers.

Eerder deze maand besliste het VK dat er in Turkije en nog een 60-tal andere landen voldoende laag risico is op besmetting met COVID-19. Daardoor hoeven mensen die vanuit die landen naar het VK komen, niet voor 14 dagen in quarantaine.

De Britse toeristen zijn blij dat ze op een veilige en gezonde manier kunnen genieten van de Turkse vakantiemogelijkheden.

Muğla, Turkije

De Egeïsche provincie Muğla staat bekend om haar historische sites, haar mooie natuur en haar lange kustlijn. Elk jaar komen er miljoenen buitenlanders naartoe, waaronder veel Britten. In 2018 ging het om ongeveer een miljoen Britten, en een jaar later om 1,14 miljoen.

In Turkije worden toeristen weer verwelkomd in overeenstemming met het nieuwe certificaat van de ministeries van Toerisme, Cultuur, Transport en Buitenlandse Zaken.

Met dit certificaat kunnen openbare vervoersbedrijven, horecagelegenheden, luchthavens en luchtvaartmaatschappijen aan tonen dat buitenlanders er veilig kunnen komen.

De Britse bedrijven Jet2.com en Jet2Holidays plannen 76 vluchten naar Turkije in de periode van 15 tot 31 juli. British Airways heeft haar vluchten naar Turkije hervat op 16 juli. EasyJet en TUI wachten nog tot 1 augustus.

In het VK zijn tot en met 17 juli ongeveer 45.000 doden geteld als gevolg van COVID-19. Deze dodentol is de hoogste in Europa, en was na Brazilië en de VS de derde hoogste ter wereld.

K.L.

(Bron: Sabah)