Sevtap Şensarı en haar ex-man

Een Turkse rechtbank heeft de “gestolen sperma” verdediging van een zakenman verworpen in een lopende vaderschap rechtszaak geopend door zijn ex-partner, zeggende dat “sperma niet kan worden beschouwd als roerend goed.”

Het dossier, dat sinds 2018 in de westelijke provincie İzmir wordt gehouden, werd op 11 januari afgerond.

Volgens de zaak leefden Sevtap Şensarı, 45, en haar 61-jarige partner, alleen geïdentificeerd met de initialen H.S.T., sinds 2000 samen.

Vanwege de wens van T. om een jongetje te krijgen, ging Şensarı in 2015 met het sperma van haar partner naar een kliniek in Noord-Cyprus om een in-vitrofertilisatie te laten uitvoeren. Het jaar daarop beviel ze van een tweeling.

De zaken werden lelijk toen T. ontkende dat het zijn kinderen waren en huiselijk geweld begon.

In 2018 stapte Şensarı naar de rechter waarin ze met een DNA-test bewees dat T. de vader van de jongens was en alimentatie voor de kinderen kreeg.

Afgelopen november deed T. zijn laatste zet in de rechtbank, waarin hij aangaf dat Şensarı “zijn sperma heeft gestolen.”

T.’s bewering was precies vergelijkbaar met de verdediging van de Duitse tennisgigant Boris Becker in een vaderschapszaak geopend door het Russische model Angela Ermakowa in 2001.

Op 11 januari wees de rechter het verweer van T. af en bepaalde dat “sperma niet kan worden beschouwd als roerend goed”.

“Diefstal van sperma is uitgesloten,” voegde de rechter eraan toe.

Bron: