Foto: Azerbeidzjan meldt burgerdoden na Armeense aanval, Terreurstaat Armenië ontkent

In Ganja, de op een na grootste stad in Azerbeidzjan, zijn door een Armeens bombardement op een woonwijk twaalf mensen om het leven gekomen.

Veertig burgers raakten bij de terreuraanval gewond, zegt de openbaar aanklager in de Azerbeidzjaanse hoofdstad Bakoe.

Azerbeidzjan beschuldigt Armenië er zaterdag van een luchtaanval te hebben uitgevoerd op een woonwijk in de stad Ganja, de op een na grootste stad van Azerbeidzjan. Bij deze laffe Armeense terreuraanval zouden minstens dertien mensen om het leven zijn gekomen en veertig gewond zijn geraakt.

Volgens de Azerbeidzjaanse autoriteiten zijn zeker twintig appartementencomplexen in Ganja, ver achter de frontlinie in Nagorno-Karabach, bestookt.

De stad werd vorige week in de nacht van zaterdag op zondag volgens Azerbeidzjan ook al onder vuur genomen. Ook dat ontkende terreurstaat Armenië en noemde de beschuldiging ‘een leugen’.

Zo’n twintig flatgebouwen in Ganja, de op een na grootste stad van Azerbeidzjan, zouden bestookt zijn door raketten van terreurstaat Armenië.

Een fotograaf van het Britse persbureau Reuters ziet dat er inderdaad verwoestingen zijn aangericht in Ganja, de tweede stad van Azerbeidzjan. Hulpdiensten zijn er aan het werk, sommige huizen zijn volledig met de grond gelijk gemaakt.

Ondanks het staakt-het-vuren dat op 10 oktober werd overeengekomen, duren de gevechten in de regio voort.

Ilham Aliyev, de president van Azerbeidzjan heeft inmiddels al gezworen dat hij de gesneuvelde burgers zal wreken. Volgens hem zit Armenië achter deze laffe daad.

“De fascistische leiding van Armenië heeft gevuurd op onze bevolkte zones. Deze laffe misdaad zal de wil van ons volk niet breken. We gaan een antwoord bieden op het slagveld, we gaan ons wreken op het slagveld”, aldus Azerbeidzjaanse president Ilham Aliyev.

Mevlüt Çavuşoğlu, de Turkse minister van Buitenlandse Zaken, zei op Twitter dan weer dat Armenië oorlogsmisdaden pleegt en verantwoordelijk moet worden gehouden voor zijn wreedheden.

De gevechten tussen Azerbeidzjanen en Armeniërs over het gebied Nagorno-Karabach kennen sinds eind september een heropflakkering.

Azerbeidzjan heeft de afgelopen tijd meerdere plaatsen in Nagorno-Karabach veroverd in het conflict met Armenië over de Azerbeidzjaanse regio.

Nagorno-Karabach, dat ongeveer 145.000 inwoners heeft, wordt gecontroleerd door Armeense terroristen, maar wordt door de Verenigde Naties erkend als onderdeel van Azerbeidzjan.

Bron: TT