In het gemeentehuis van de Brusselse gemeente Sint-Joost-ten-Node is mogelijk een antraxbrief gevonden. Rond het gemeentehuis is een veiligheidsperimeter ingesteld. De hulpdiensten zijn massaal aanwezig.

In het gemeentehuis is een brief aangetroffen met daarin een verdacht poeder. Het zou mogelijk om antrax kunnen gaan, bevestigt de politie van Sint-Joost aan De Morgen. Dat wordt momenteel onderzocht door de gespecialiseerde diensten. De brief was volgens de Franstalige openbare omroep RTBF geadresseerd aan burgemeester Emir Kir (PS).

Hij werd in het schrijven opgeroepen om België te verlaten en naar ‘zijn vriend Hitler Erdogan te trekken’. De boodschap eindigde met de verwittiging: ‘opgepast!’.

Burgemeester Kir heeft intussen zijn korps gevraagd om een onderzoek op te starten. Het is niet de eerste keer dat de burgemeester van de Brusselse gemeente geviseerd wordt. In mei werden op verschillende plekken in de gemeente dreigboodschappen aan zijn adres aangebracht door graffitispuiters. Dat gebeurde ook al in 2013. Toen stond op muren in Sint-Gilles te lezen dat Emir Kir een nazi was.

Nieuwsblad