Resmiye Isik, een vrouw met bijkomende gezondheidsklachten, herstelde van het virus en mocht het ziekenhuis verlaten.

Resmiye Isik, een 86-jarige Turkse vrouw, inspireert veel mensen die leiden aan COVID-19. Ze liep het coronavirus op en werd genezen verklaard, hoewel ze ook bijkomende gezondheidsklachten heeft.

Gisteren waren er in Turkije meer dan 27.000 besmettingen met COVID-19, en 574 doden. Meer dan 1.000 mensen werden genezen verklaard of mochten het ziekenhuis verlaten. Onder hen was dus ook Isik. Ze leed al aan chronische problemen met haar hart en haar longen voor ze COVID-19 kreeg.

Ze liep het nieuwe coronavirus waarschijnlijk op via haar dochter en haar schoonzoon, die eerder in Saoedi-Arabië waren om deel te nemen aan de bedevaart Umrah.  Het koppel kreeg op 18 maart te horen dat ze COVID-19 hadden. Hun behandeling begon onmiddellijk. Later begon Isik ook meer te hoesten dan gewoonlijk. Ze werd opgenomen in een gezondheidscentrum, waar ze op 22 maart positief testte op het virus.

Ondertussen zijn Isik en haar kinderen uit het ziekenhuis ontslagen. “Ik heb de ziekte overwonnen. Ik ben zo blij. Moge Allah iedereen behoeden voor deze problemen”, zegt ze. Dankbaar voor het feit dat ze kon genezen, riep ze iedereen op om vooral thuis te blijven. Zo kan verdere verspreiding van het virus tegengegaan worden.

Volgens gegevens van de Amerikaanse Johns Hopkins-universiteit zijn er wereldwijd al minstens 1,25 miljoen besmettingen gemeld. Er zijn ook meer dan 68.000 mensen aan het virus bezweken, en minstens 258.000 mensen werden genezen verklaard.

K.L.

(Bron: Anadolu Agency/Daily Sabah)