Fethiye, een beroemde stad in Mugla, gelegen in het zuiden van Turkije, wordt vaak omschreven als ‘hemel geschonken aan de mens op aarde’. Hoewel het stadscentrum en de beroemde Ölüdeniz de belangrijkste toeristische attracties zijn, is het zeker de moeite waard om een ​​uitdagende uitstap te doen naar Faralya, een verborgen dorpje op een bergtop.

Foto: Google Maps

Neem een duik in de baai van Kabak

De Kabakbaai ligt direct onder Faralya, aan het einde van de vallei, en biedt ongerepte natuur. Het biedt een thuis aan een groot aantal inheemse planten en verschillende diersoorten die door de staat worden beschermd. Terwijl je geniet van het zwemmen bij één van de schoonste stranden in de wereld, kun je er ook één worden met de natuur, als je ervoor kiest om te kamperen op het terrein.

Bewandel de Lycische Weg

Het hedendaagse Fethiye ligt op de ruïnes en overblijfselen van de oude Lycische beschaving. Op weg naar Faralya, kun je ervoor kiezen om het dorp te bereiken via de Lycische Weg, die een geweldige wandelervaring biedt aan toeristen en avonturiers.

 

Volg Yogalessen in het dorp

Faralya is de thuisbasis van de mooiste boetiekhotels uit de regio. Enkele van deze hotels bieden de gasten en bezoekers de gelegenheid om yoga te doen in de serene omgeving. Om je lichaam te ontspannen en volledig te genieten van de natuur, kun je je aanmelden voor één van de yogalessen en de meest verse lucht inademen die er tegenwoordig nog te vinden is.

Koop de beste pot honing en salie uit Faralya

De lokale bevolking in Fethiye is nauw betrokken bij de biologische bijenteelt en honingproductie. Het is gelegen op de top van de heuvel en de productie door bijen in de Faralya staat bekend om zijn topkwaliteit. De regio is ook de thuisbasis van tal van inheemse planten. Eén van de planten uit de regio, salie, kan zeer verzachtend en goed voor de gezondheid zijn, wanneer het wordt gebruikt in de vorm van thee.

Geniet van de Egeïsche keuken

Aangezien je in het hart bent van de Egeïsche regio, moet je niet de kans laten schieten om de beste lokale gerechten te proeven. Net als haar zus, de mediterrane keuken, staat de Egeïsche keuken bekend om zijn gezonde ingrediënten. De restaurants in Faralya gebruiken in de regio geteelde planten, kruiden en olie van enkele oude olijfbomen in het dorp. Zorg ervoor dat de eettafel gevuld blijft met lokale lekkernijen, terwijl je geniet van de sterrenhemel.

Kampeer in de vallei, op het strand

Faralya en de weg die reizigers naar het dorp brengt, is de hemel voor fervente kampeerders. Rond het gebied zijn er veel campings, waar je ofwel je eigen tent opzet of er één huurt.

Verken Lycische sarcofagen

Je bent in het oude Lycië, dus er zijn een aantal dingen te zien in de regio. De dichtstbijzijnde oude sarcofagen bevinden zich bij het verlaten van het dorp richting Kabak, op een helling aan de linkerkant van de weg. De grootste rotsgraven zijn vlakbij het strand van Aktas gelegen, wat bereikbaar is via een wandelpad dat begint bij Faralya.

 Bekijk de zonsondergang vanaf de kliffen

Er is een reden om al je energie te gebruiken voor de klim naar Faralya, namelijk de eindeloze natuurlijke schoonheid van het gebied. Ontspan jezelf, ga op een klif zitten en zie de zon ondergaan terwijl je naar de zee staart.

Sabah