Een 4000 jaar oude ondergrondse stad, vermoedelijk bezit van een verloren Byzantijnse dynastie, is gevonden tijdens stedelijke werkzaamheden in de noordelijke Turkse provincie Trabzon.

De ondergrondse stad, vermoedelijk bezit van de Komnenos-dynastie van Byzantijnse keizers, werd gevonden in een tunnel in het district Ortahisar door bouwwerkers tijdens een project gevoerd door de gemeente van Trabzon en TOKI (Administratie voor de Ontwikkeling van Huisvesting).

Het bouwproject werd onmiddellijk geschorst na de ontdekking, meldde de krant Sabah. Provinciaal Cultuur- en Toerismedirecteur Ali Ayvazoglu merkte op dat Trabzon historisch bekend staat als “de stad van tunnels”.

Ayvazoglu gaf de verwachting te kennen dat de ondergrondse stad opgegraven zal worden en bezoekers naar het gebied zal aantrekken.

De Komnenos-dynastie regeerde over het Byzantijnse Rijk van 1081 tot 1185 en is een prominente familie wiens naam zich uitgebreid heeft na onderlinge huwelijken met andere Byzantijnse adelfamilies zoals de Angeloi, Palaiologoi en Doukai.

Sabah