Bij de zelfmoordaanslag in een winkelstraat in Istanboel zijn twee Amerikanen gedood. Dat heeft het Witte Huis aangekondigd.

“Turkije is opnieuw het slachtoffer geworden van een vreselijke terroristische aanslag. We herhalen onze steun aan onze bondgenoot binnen de NAVO en onze partner”, aldus de woordvoerder van de nationale veiligheidsraad Ned Price. Ook Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders veroordeelde de nieuwe terroristische aanslag van vandaag in de Turkse stad.

Het Witte Huis gaf niet aan of het gaat om slachtoffers met de dubbele nationaliteit. Tot nu toe was bekend dat bij de aanslag vijf doden -de dader, drie Israëliërs en een Iraniër- vielen. Een andere optie is dat de dodentol van de aanslag opgelopen is. Er vielen ook 36 gewonden, onder hen enkele Israëliërs, twee Ieren, een IJslander, een Iraniër, een Duitser en een inwoner uit Dubai.
De aanslag werd nog niet opgeëist. Volgens de media werd de dader geïdentificeerd als de 33-jarige Savas Yildis, een Turk die lid zou zijn van terreurgroep Islamitische Staat.
Bron: HLN.BE