Dilek Tahtalı, een 33-jarige administratief assistente in een privéziekenhuis in Istanbul, is een van de meest recente dodelijke slachtoffers van het nieuwe coronavirus.

Ze was eerder opgenomen in een openbaar ziekenhuis. Ze had last van hoge koorts en vermoeidheid. Als kind kreeg ze reuma, waarvoor ze medicatie nam. Op 24 maart ging haar toestand achteruit, maar ondanks de medische zorgen die ze kreeg, verloor ze toch de strijd tegen het virus.

Ongeveer 20 dagen geleden begon ze haar volgers op sociale media te vertellen over de pijn die ze voelde, en over de koorts. “Ga weg, stomme koorts. Doordat ik zoveel onder de warme douche ga, zoveel aspirines met azijn inneem en zoveel op mijn balkon ga staan terwijl het buiten vriest, sta ik op het punt flauw te vallen”, schreef ze. Ze klaagde ook over een verstopte en lopende neus, over hoofdpijn en over hoestbuien die haar ’s nachts wakker hielden.

Haar oom Ramis Topal, voormalig parlementslid voor de Republikeinse Volkspartij (CHP), vertelde dat ze op 10 maart te horen had gekregen dat ze een ernstige griep had. “We moesten verschillende ziekenhuizen langslopen voor ze kon worden opgenomen op een afdeling voor intensieve zorgen.” Volgens Topal hebben de ouders van Tahtalı negatief getest op het coronavirus.

K.L.

(Bron: Hürriyet)