Vijftien leden van de grootste oppositiepartij CHP (Republikeinse Volkspartij) zullen de IYI (Goede) Partij vervoegen voor de opkomende vervroegde presidentiële en parlementaire verkiezingen op 24 juni. Dat bericht de Turkse zender CNN Turk op 22 april.

De leider van de IYI Partij Meral Aksener benadrukte dat haar partij haar congres op tijd heeft georganiseerd, zoals dat wordt vereist door de verkiezingswet. Een nieuwe partij moet namelijk volgens de wet een congres houden zes maanden op voorhand om mee te kunnen doen aan de volgende verkiezingen.

Maar twijfels blijven hangen omdat de partij haar districtscongres op 26 februari heeft voltooid en het is nog niet duidelijk of de YSK (Hoge Raad van Verkiezingen) deze datum zal gebruiken om de verplichte periode van zes maanden te berekenen.

Met deze laatste stap zal de IYI Partij haar deelname aan de vervroegde verkiezingen verzekeren door een groep in het Turkse parlement met minstens 20 parlementsleden te vormen. De IYI Partij heeft momenteel vijf parlementsleden in het parlement.

Hurriyet