Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, voormalig lid van de MHP en nu lid van de politieke partij IYI, komt op 26 januari spreken in Heusden-Zolder (België, Limburg) over de historische figuur Fahreddin Pasha. Yusuf Halaçoğlu was tijdens de periode 1993 – 2008 directeur van de Turkse Associatie voor Geschiedenis (Turks: Türk Tarih Kurumu) en wordt door velen beschouwd als een prominente historicus.

De organisator van het evenement liet weten aan onze redactie dat de lezing helemaal niets te maken zal hebben met politiek, maar dat het vooral zal gaan over de historische figuur Fahreddin Pasha.

Wie is Fahreddin Pasha?

Fahreddin Pasha, ook bekend als “De tijger van de woestijn”, is een van de belangrijkste figuren in de Turkse geschiedenis. De manier waarop hij Medina verdedigde, is een van de meest verbluffende gebeurtenissen in de Turkse geschiedenis. Hierover bestaat een groot consensus onder Turkse historici.

Fahreddin Pasha, die Medina tijdens de Eerste Wereldoorlog bleef verdedigen tegen de Britten zelfs nadat de Ottomanen zich hadden overgegeven, wordt door velen gezien als een grote held.

Indien je meer wilt weten over deze figuur, klik dan verder om te lezen.