Een Frans pro-IS tijdschrift heeft de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan in het vizier genomen. De Site Intelligence Group schreef dit in een verslag dat donderdag werd gepubliceerd. De terroristen die in de voorbije maanden felle klappen hebben moeten incasseren van de Turkse strijdkrachten, spoorden de president aan om hun zogenaamde kalifaat te accepteren. 

De terreurgroepering zei ook dat Erdoğan zal worden vernederd en zal eindigen als de Egyptische ex-president Mohammad Morsi als hij de “Islamitische staat” niet accepteert. Morsi werd in 2012 democratisch verkozen tot president van Egypte maar werd verdreven door een brute staatsgreep van Abdel Fattah al-Sissi die zichzelf heeft bekroond tot president van Egypte.

Turkije heeft tot op heden actief gestreden tegen terreurgroeperingen zoals IS en de PKK. De Turken die recent twee grote militaire operaties hebben uitgevoerd tegen de terroristische groepering in Syrië, zijn momenteel bezig met het opleiden van Iraakse troepen in Bashiqa.

Operatie Eufraatschild en Operatie Olijftak hebben Al-Bab en andere Syrische gebieden gezuiverd van IS en PKK-terreur.

Sabah

O.A.